look-535

Speciale remake LOOK 535

Brilmode.nl presenteert een speciale remake van een van de bestverkochte monturen ooit, de Look 535: een icoon die bij vele opticiens een mooie herinnering naar boven brengt en die klasse uitstraalt vanwege zijn eenvoud. LOOK 535 wordt gekenmerkt door Italiaans vakmanschap en kwaliteit. Een bril die zijn oorsprong vindt in Nederland en wordt geproduceerd bij een van de beste brilproducenten ter wereld.

De LOOK 535 werd door Mark Osinga bedacht. Voor de ontwikkeling van dit frame deed hij inspiratie op tijdens de beurs in Parijs in 1994. Samen met de productontwerpers van LOOK Occhiali werden de eerste samples getekend en geproduceerd.

Mark vertelt: “De LOOK 535 werd in eerste instantie op de markt gebracht in drie kleuren: goud, zilver en een bruine variant. Later volgden er nog vele kleurcombinaties. De teller staat inmiddels op zestien unieke kleuren/kleurcombinaties. Maar let op: niet alle combinatie zijn meer leverbaar.”

Paul de Leeuw

Bij de lancering van dit kleine, minimalistische en ovale montuur waren de reacties zeer gevarieerd. “De LOOK 535 stond averechts op het modebeeld van dat moment,” vertelt Mark. “De brillen waren groot en vaak in kunststof uitgevoerd. Toch durfden veel opticiens het aan om het montuur af te nemen. En met succes, want niet alleen zij waren enthousiast. Ook bij beroemheden als Paul de Leeuw en Karel de Graaf viel dat kleine ovale brilletje in de smaak.

Limited edition

Nu, 25 jaar later, komt Osinga Brilmode met een limited edition van de LOOK 535. In samenwerking met een Nederlandse goudsmid wordt dit icoon in een 18k gouden variant opnieuw uitgebracht. Vijftig geel-gouden versies en vijftig wit-gouden versies komen er op de markt. De LOOK 535 limited edition wordt geleverd in een unieke verpakking die past bij dit icoon. Uiteraard worden alle brillen genummerd en krijgen ze de benodigde certificaten.