Historie
Brilmode Osinga logo

– 19 okt 1989 –

De start

Mark Osinga zet de eerste stappen als zelfstandige in de optiek na een gouden tip van Rinus van der Linden, Opticien uit Rotterdam. Op 19 oktober 1989 wordt Osinga Brilmode ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amersfoort.

– 1990 –

Samenwerking LOOK OCCHIALI

Om het contract met LOOK OCCHIALI te tekenen wordt de fabriek in Longarone (Dolomieten) bezocht.

– 1990 –

Eerste bedrijfspand

Bohemen 45/47 Leusden

Korte tijd werd er vanuit een Leusdense zolderkamer gewerkt, daarna werd een “eurowoning” gekocht en nog iets later het huis van de buren erbij. Zo ontstand een mooie bedrijfsruimte voor de brillen.

– 1992 –

Permanente stand optiekbeurs

Beatrixgebouw Utrecht

In de Jaarbeurs in Utrecht was de Trade Mart gevestigd waar leden   van het VOC een beurstand hadden. Iedere 1e maandag van de maand en de officiële Optiekbeurzen was Osinga Brilmode B.V. hier te vinden.

– 1995 –

Introductie 535

Tijdens een van de eerste Jaarbeurs beursdagen werd het kleinste ovale brilletje de “535” geïntroduceerd. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een veel gevraagd model in goede kleuren.

– 1997 –

Nieuw pand

Hamersveldseweg

In 1997 is het bedrijf dusdanig uit de “eurowoningen” gegroeid dat een nieuw bedrijfspand werd aangekocht. De intrek wordt genomen In een van boerderij tot kantoor verbouwd pand aan de Hamersveldseweg 126 te Leusden.

– 1998 –

Voetbaltoernooi

Optiek voetbaltoernooi voor leveranciers

Osinga Brilmode B.V. is altijd sportief bezig en zeer ondernemend; er werd meegedaan aan tal van leuke festiviteiten/voetbaltoernooien door opgerichte teams, sportieve bedrijfsuitjes en teambuilding.

– 2000 –

Ondernemer van het jaar

In juni 2000, tijdens het traditionele haringhappen in Leusden, wordt Mark Osinga verrast als blijkt dat hij verkozen is tot  “Ondernemer van het Jaar” en wint daarmee de “Rabobank ondernemersprijs”.

– 19 nov 2001 –

Mountainbiken

november 2001organiseert Osinga Brilmode B.V., in samenwerking met Bart Brentjens een clinic Mountainbiken voor de klanten. Aan animo geen gebrek

– 2001 –

Verhuizing naar Kapelhoek 20

2001 de verhuizing (50 meter) naar het nieuwe pand aan de Kapelhoek 20 te Leusden. Officiele opening met de familie Osinga compleet met vlaggenmast en “Osinga”-vlag.

– 22 okt 2002 –

Jan des Bouvrie

22 oktober 2002 Jan des Bouvrie ontwerpt, samen met Mark Osinga de moderne monturen collectie “Jan des Bouvrie”.  En natuurlijk zat er ook een wit en een zwart montuur in de collectie.

– v.a. 2003 –

Opvallen in de media

– 2004 –

25-jarig bestaan

Voor deze feestelijke gelegenheid was de een grote delegatie van LOOK Occhiali op bezoek. Dit vierden we met een bootvaart door Amsterdam en een feest.

– sep 2004 –

Nieuwe collectie ‘Jos’

In september 2004 gaat Osinga Brilmode.B.V. een samenwerking aan met Jos Baijens. De monturen gaan de wereld in als: “Bril van Jos”. De introductie vindt plaats in Spakenburg op een visafslag met een echte visveiling.

– 2006 –

Overname Flier Brilmode

Flier Brilmode wordt overgenomen het merken pakket wordt uitgebreid met de merken Inface en Nifties

– NTB –

Diverse beurzen

– 2015 –

Samenwerking met de Swiss Eyewear Group

Het jonge zonnebrillenmerk INVU wordt toegevoegd aan de brand portfolio.

– sep 2018 –

De Silmo in Parijs

Osinga Brilmode presenteert zich samen met LOOK Occhiali op de grootste optiek beurs van Europa. 4 dagen lang is Parijs weer het centrum van de optiek wereldwijd.

– 26 okt 2018 –

Bedrijfsuitje Nijmegen

Bezoek aan muZIEum in Nijmegen. Team Osinga ervaart hoe het is om te leven met een visuele beperking. Na deze interessante ervaring een heerlijk diner in Nijmegen centrum.

– 3 juni 2019 –

INVU viert feest

INVU het zonnebrillen merk van Osinga Brilmode is jarig en viert haar 5-jarig bestaan.

In het prachtige Radisson Blu hotel in Split (Kroatië) worden de nieuwe collecties gepresenteerd. S’ avonds is er tijd voor een mooi feestje.

– okt 2019 –

CASA LOOK Italië

Een prachtige klantenreis naar de roots van LOOK Occhiali de Italiaanse Dolomieten. Een bezoek en diner in het  Eyeglasses history & fashion museum in Pieve di Cadorre. Een bezoek aan de LOOK Occhiali fabriek en een presentatie in het prachtige Forte Monte Ricco.

– jan 2020 –

LOOK ADD gaat internationaal

LOOK ADD met eigen stand op de OPTI in Munchen.

– feb 2020 –

We bestaan 30 jaar!!

Op de Centrop beurs presenteren wij onze nieuwe naam en huisstijl

Vanaf nu zijn we BRILMODE.nl by Osinga

– okt 2020 –

LOOK Occhiali Fotoshoot

Voor het eerst een Nederlandse fotoshoot voor alle LOOK Occhiali merken. Professionele modellen op coole locaties in Leusden en op de skatebaan (LOOKKINO) in Amersfoort.

– 5 dec 2021 –

Sinterklaas

Sinterklaas en zwarte piet bezoeken de Kapelhoek 20.

– 13 mei 2022 –

OPTI München

WE MOGEN WEER! Voor eerste sinds corona pandemie een internationale beurs. De Opti in München.

– 12 nov 2022 –

De prins van Osinga met pensioen

Na 28 jaar voor Brilmode te hebben gewerkt gaat Charles Peeters de eerste  vertegenwoordiger in dienst met pensioen.

– nov 2022 –

Bedrijfsuitje Maastricht

Met een oude bus naar Maastricht. Kroegen tocht, boottocht over de Maas en heerlijk diner.

– 18-20 dec 2022 –

LOOK salesmeeting Venetië

– januari 2023 –

Nieuw merk! COOLOURS

Een prachtige nieuwe aanwinst in ons merkenportfolio. Het kleurrijke COOLOURS, uit de Franse Jura. De jaarlijks wisselende collectie biedt een uniek samenspel van kleuren, patronen en vormen. Hoog draagcomfort en ultra lichte monturen.

– mei 2023 –

Verhuizing naar de Kapelhoek 10-12

Opnieuw uit ons jasje gegroeid. De verhuizing naar een volledig energie neutraal pand op een steenworp afstand van ons oude pand.