Materika Pure Acetate: Back to the 60’s!

Een terugkeer naar het verleden, met name de jaren 60 en 70, is de inspiratie achter de nieuwe MATERIKA PURE ACETATE-modellen. Een historische periode van flower power, culturele en sociale veranderingen, maar ook van dikke, donkere en goed gedefinieerde monturen…

Producent Look-made in Italia, met meer dan 40 jaar ervaring in de brillensector, is de archieven ingedoken om de juiste inspiratie te vinden bij de ontwikkeling van de revolutionaire MATERIKA PURE ACETATE-serie. Vier brilmodellen: een heren-, twee dames- en een unisexmontuur voor het high-end segment.

Speciaal cellulose acetaat
De monturen zijn gemaakt van Cello, het speciale cellulose acetaat, waarvan de gewichtloosheid, plasticiteit en glans veel beter zijn dan die van traditioneel acetaat. Ondanks de aanzienlijke dikte is deze bril eigenlijk licht en comfortabel om te dragen. Dit is mede dankzij de zorgvuldige balans van het gewicht over de ondersteunende elementen (met de exclusieve zadelbrug) en ribbels op de randbinnenkant en brug die nog meer persoonlijkheid toevoegen.

Ambachtelijk handwerk
De technologie van het materiaal, gecombineerd met het vakmanschap van de ambachtelijke processen (zoals bijvoorbeeld traditioneel polijsten) leidt tot de opmerkelijke frames waarvan de afgeronde en gepolijste binnenoppervlakken contrasteren met de stijfheid van de hoekige, effen en veelzijdige buitenoppervlakken. Ambachtelijk handwerk pur sang!

Levering
De monturen worden najaar 2021 uitgeleverd, maar onze vertegenwoordigers hebben de modellen (75350, 75351, 75352, 75353) nu al in de koffer. Neem gerust contact op!