Materika: 100% milieuvriendelijk!

Materika: meer dan een merk
één van de meest milieuvriendelijke brilmerken ter wereld

Natuurlijk vindt iedereen het milieu belangrijk. Natuurlijk scheidt elk modern bedrijf zoveel mogelijk afval en natuurlijk worden consumenten ook steeds bewuster. Maar bij Materika, de exclusieve monturenlijn van Brilmode by Osinga, is het veel meer dan een denkwijze. Hier, in de LOOK Occhiali fabrieken in Italië, is de natuur diep verankerd in de bedrijfsfilosofie.

Het complete proces, van allereerste schets tot het uiteindelijke product, wordt via vaste richtlijnen uitgevoerd. Zo wordt vrijwel alleen gebruik gemaakt van receyclebaar materiaal en wordt alles in de fabriek gescheiden. Natuur, milieubesparing, geen verspilling en 100% receyclebaar staan altijd op 1 en maken de LOOK Occhiali fabrieken tot de schoonste van Europa.

Goed verhaal voor de klant

Het is fijn om als opticien een mooie bril te verkopen, maar nog beter als je je klant ook een goed maatschappelijk verantwoord verhaal achter de totstandkoming kan vertellen. Het hele merk Materika is volledig gebouwd rond ecodesign. Dat zie je terug in alles. Zo wordt voor alle heren- en damesmonturen gebruik gemaakt van duurzame natuurlijke materialen. Neem bijvoorbeeld Alumix, een legering van aluminium en magnesium. Zelfs de snijresten en restafval zijn herbruikbaar. Beide materialen zijn overvloedig aanwezig in de natuur en kunnen eindeloos worden gerecycled zonder dat ze hun eigenschappen en potentie verliezen. De unieke combinatie is lichter en harder dan titanium, maar veel beter bewerkbaar. De Alumix monturen zijn licht, niet magnetisch of toxisch en hebben uitstekende mechanische eigenschappen. Of kijk naar Nil, het technopolymeer, speciaal voor de productie van lichte en hypoallergene producten. Niet alleen zeer flexibel, maar ook speciale kenmerken als doorschijnende oppervlakken, gesatineerde texturen en bijzondere kleuren.

Voor de ontwikkeling van nieuwe materialen en producten, beschikt Look Occhiali over een eigen interne onderzoekscentrum. Dit planning- en ontwikkelingslab richt zich primair op de ontwikkeling van nieuwe materialen met behulp van innovatieve technologieën.

Trendsettend
Maar een bril is natuurlijk meer dan alleen materiaal. Materika staat bekend als comfortabel, casual chique en met elk jaar een vernieuwend design. De inspiratie voor Materika collecties, hoe kan het ook anders, komt uit de natuur. De monturen zijn trendsettend en onderscheidend. Je kunt bij het ontwerp al bijna zien wat de mode van het volgende seizoen gaat worden. Deze combinatie van milieubewustzijn en trendsettend is typerend voor het merk Materika.