Bijzondere relatie Kruytzer Optiek

Onze klanten zijn natuurlijk zeer waardevol. Sinds we in 1989 begonnen als Osinga Brilmode hebben we ongelooflijk veel mooie en duurzame relaties opgebouwd. Bijvoorbeeld met Kruytzer Optiek uit Horst. Ron Kruytzer en zijn vrouw Enny openden hier al in 1974 hun eerste optiekwinkel. Inmiddels runt dochter Margo alweer ruim 10 jaar de prachtige winkel, maar we vonden het leuk om zowel Ron als Margo eens te vragen hoe de samenwerking eigenlijk tot stand is gekomen. En hoe die vandaag de dag is. En misschien hebben ze zelfs nog wel een leuke anekdote…

“Ik dacht direct: dáár wil ik zaken mee doen!”

Ron: “Ik kan me nog goed herinneren dat Mark Osinga voor het eerst bij ons binnenstapte. Ik weet nog dat ik tegen mijn vrouw zei: daar wil ik zaken mee doen. Een karakteristiek persoon, kritisch waar nodig en ik vond het mooi dat hij door de nauwe samenwerking met de fabriek veel invloed had op de ontwerpen.” Margo: “Dat is nog steeds zo en daarbij vind ik de prijs-kwaliteitverhouding van LOOK altijd goed geweest. Dat geldt ook voor de nieuwe LOOK SUN collectie.
We hebben door de jaren heen best een hechte band opgebouwd. Zo kwamen we elkaar natuurlijk ook tegen op de beurzen. Ik kan me nog heel wat feestjes herinneren, ’s avonds in Parijs of München. Eind vorig jaar hebben we de inkoop van collecties gecombineerd met de bezichtiging van het nieuwe pand in Leusden. En na afloop een hapje eten, dat is door de jaren heen zo gegroeid. De ene keer bij ons in Horst, de andere keer in Leusden. Heel gezellig!”

Wie kan er zeggen dat er een bril naar je vernoemd is?

Nog een bijzonder verhaal is de ‘geboorte van LOOKKINO model 3447’. Margo: “Ik vroeg eens aan Mark of het niet mogelijk was om een populaire pantho ook in maatje 42 te leveren. Ik had al zo’n gevoel dat dat een goed lopend modelletje zou worden. Mark ging ermee naar de fabriek en van het een kwam het ander. Sinds 2018 zit er in de LOOKKINO collectie een model met ‘MRS. MARGO’ in de binnenkant van de veer. Dat is toch best bijzonder? Al met al kunnen mijn ouders en ik terugkijken op een mooie periode en een fijne samenwerking met Brilmode by Osinga. Wat ons betreft komen daar nog heel wat jaren bij.”