Herman Jan niet meer op de weg…

De vaste klanten wisten het al een tijdje, maar sinds april heeft onze vertegenwoordiger Herman Jan van Dorth zijn auto definitief bij ons Brilmode pand geparkeerd.
Aan alles komt een einde. In 1992 begon Herman Jan van Dorth, destijds nog zonder ervaring in de optiek maar wel met verkoop, bij het toenmalige Osinga Brilmode. In eerste instantie ging hij mee naar nationale en internationale beurzen, waar hij zijn eerste stappen zette in de optiekwereld. Herman Jan: “Het waren mooie tijden. Al vrij snel ging ik ook de weg op met de LOOK merken. Dat heb ik tot begin dit jaar gedaan. Het mooie vond en vind ik dat de inmiddels flink uitgebreide LOOK collecties echt een eigen stijl hebben. We hebben ook vanaf dag 1 heel intensief contact met de LOOK Occhiali fabrieken in Italië. Wie kent niet het iconische 535 model? Destijds liepen bekende Nederlanders als Karel van de Graaf en Paul de Leeuw met ons brilletje op de neus. Ik houd fantastische herinneringen over aan mijn Brilmode tijd. Dit jaar zal ik nog wel wat hand- en spandiensten verrichten, maar sinds april zit ik niet meer op de weg. Gelukkig hebben we in Xander Suilen een uitstekende opvolger gevonden, die het stokje overneemt.”

Luisteren
Vanaf begin januari bezocht Xander samen met Herman Jan de vele klanten in voornamelijk West-Nederland. Herman Jan: “Xander reist behalve met de LOOK merken ook met INVU en COOLOURS. Hij doet het uitstekend. Ik heb tegen hem gezegd dat hij vooral zichzelf moet blijven. Niemand zit te wachten op een snelle vertegenwoordiger die alleen maar zelf aan het woord is. Het gaat juist om luisteren, dat doet hij heel goed. Je kunt veel leren van je klanten, zij weten technisch zelfs meer dan wij. Ook mooi dat we met Xander weer iemand van de nieuwe generatie aan boord hebben. Ik kan met een gerust hart afscheid nemen!”